Hbo-wo'er - Ervaringen

Merel van Vroonhoven

Merel van Vroonhoven gaf haar topbaan als bestuursvoorzitter van financiële waakhond AFM op om leraar in het speciaal onderwijs te worden. In de video vertelt Merel wat haar angsten waren om de overstap naar het onderwijs te maken en waarom zij de keuze voor het speciaal onderwijs heeft gemaakt.

 

‘Ik heb best wel slapeloze nachten gehad om deze stap te maken voordat ik deze keuze maakte. Lukt het financieel, kan ik de overstap om weer leerling te zijn wel aan? Belangrijk uitgangspunt is voor mij altijd geweest dat dat ik betekenisvol kan zijn en doet er dan niet toe hoe andere mensen hierover denken. Als je warm gevoel krijgt bij het onderwijs dan is mijn advies om vooral ervaring op te gaan doen in de praktijk’.

 

Meester Aroen

Meester Aroen – net klaar als zij-instromer
Aroen Bisewar, ex-militair en voormalig trainer bij Stroomopwaarts, nam in 2019 het besluit om zijn vertrouwde werkomgeving achter zich te laten en over te stappen naar het onderwijs. In de zomer van 2019 is hij als enthousiaste zij-instromer op een Primo school aan de slag gegaan. Recent afgestudeerd en op Het Kleurrijk als meester aan de slag. In dit verhaal vertelt Aroen hoe hij is gestart met het traject en deze heeft ervaren. 

www.werkenbijprimoschiedam.nl/verhalen/meester-aroen/

Maak kennis met onze besturen