Hbo-wo'er - wat we jou bieden

Al een afgeronde HBO diploma in the pocket? Word dan zij-instromer! Primo Schiedam, Siko, Wijzer, UN1EK en IC bereiden je samen met een hogeschool voor op de volgende stap in jouw carrière: leerkracht binnen het basisonderwijs.

Zij-instromer

Het onderwijs heeft gedreven leerkrachten nodig. Wij bieden mensen de kans die, na een andere carrière, de stap willen maken naar het onderwijs. Zij-instromers die hun eigen ervaring meenemen en zich een nieuw vak eigen willen maken. Onze besturen bieden ruimte voor zij-instromers.

Kijk op de site van deze besturen of op de sites van de hogescholen waar en wanneer je als zij-instromer kan starten met de opleiding. Twijfel niet, dit is jouw kans! Het is best hard werken. Maar dat is het wel waard! Bij bijvoorbeeld Primo krijg je een unieke leerervaring. Binnen elke school van Primo werkt tenminste één zij-instromer. Al deze scholen zijn verantwoordelijk voor het opleiden van nieuwe collega’s.

Wat neem jij mee?

Om gebruik te kunnen maken van dit unieke aanbod moet je aan de volgende criteria voldoen: 

  • Een afgeronde hbo-opleiding;
  • Affiniteit en ervaring met kinderen;
  • Met enthousiasme twee jaar willen investeren in opleiding en werk;
  • Je bent 4 dagen per week beschikbaar; 
  • Tot slot ben je bewust dat je geen vrije dagen hebt, buiten de schoolvakanties om.

Een goede start! 

Goed nieuws, er begint een nieuwe leerkracht! Wanneer een PABO student eenmaal afgestudeerd is, is het niet de bedoeling dat zij voor de leeuwen wordt gegooid. In deze regio bieden wij extra begeleiding aan startende leerkrachten voor een goede start. Dit gebeurt door collega’s die een coaching achtergrond hebben, maar dat kan ook via het project Mentor on the job die we in de regio organiseren in samenwerking met het Participatiefonds.

Jij start, wij begeleiden!

In het onderwijs neemt coaching een steeds belangrijkere plaats in. Het kunnen coachen van een collega is echter ook een talent en de coach moet dan ook beschikken over voldoende vaardigheden. Binnen onze scholen hebben wij een aantal collega’s die de training Begeleiding Startende Leraren hebben gevolgd. Dit is georganiseerd in samenwerking met Hogeschool Rotterdam. Zodoende heb je altijd een collega binnen de school die jou verder kan helpen. Vind je het zelf interessant om collega’s te coachen? Die mogelijkheden bieden we ook!

Mentor on the job

Het Participatiefonds is een landelijke organisatie die scholen helpt met vraagstukken rondom personeel. Samen met hen hebben wij het traject Mentor on the job gestart op de scholen van de besturen Wijzer, PRIMO, SIKO, Un1ek en SIC. De inzet van een mentor laat de nieuwe leerkracht een goede start maken binnen een school. Deze mentor komt uit het onderwijs en ondergaat een procedure bij het Participatiefond. Wanneer hij of zij geschikt wordt geacht, neemt het Participatiefonds ze aan en kunnen scholen leerkrachten (in opleiding of startend) aanmelden. De leerkracht komt sneller in zijn/haar eigen kracht door intensieve begeleiding. We spreken hier dan ook niet van een coach, maar van een mentor. Dit is een heel succesvol project geworden die tot op heden nog steeds in uitvoering wordt gebracht.

Maak kennis met onze besturen